Senaste Inläggen

Vikten av att dränera, sätt inte husgrundens framtid på spel
by Malin/ on 11 Mar 2024

Vikten av att dränera, sätt inte husgrundens framtid på spel

Dränering är en kritisk men ofta förbisedd aspekt av husunderhåll. En korrekt dräneringssystem kan vara skillnaden mellan en stabil och hållbar husgrund och en som är mottaglig för skador och förfall. Oavsett om det är i en stadsmiljö eller på landsbygden, är det viktigt att förstå betydelsen av dränering för att skydda ditt hem och dess omgivning. Här ska vi på Markarbete Stockholm berätta mer om varför du bör dränera.

Får Man Göra Markarbete Innan Bygglov
by Malin/ on 25 Aug 2022

Får Man Göra Markarbete Innan Bygglov

Innan du kan börja bygga på en tomt måste du i princip alltid göra markarbete. Det beror på att marken måste vara jämn innan man sätter upp en husgrund. Kan man då börja göra markarbete innan bygglov för att snabba på processen? Du måste fortfarande ha något som heter marklov för att få börja. Vill du boka in ett markarbete i Stockholm är det alltså i denna ände du ska börja.

Vad Ingår I Markarbete?
by Malin/ on 03 Aug 2022

Vad Ingår I Markarbete?

Vad ingår i markarbete? Det är en av de vanligaste frågorna som vi får. Svaret är att det beror på vad syftet med markarbetet är. Gerellt kan man säga att i en vanlig offert för markarbete inför ett husbygge brukar schaktning, någon form av återfyllnad för att stadga upp mark ingå (vanlign grus). Vidare ingår beredskap av marken kring huset, grävning för avlopp, vatten och el samt dränering i en typisk offert.

Att Renovera Badrum 6 Kvm Med Smarta Lösningar
by Malin/ on 27 Feb 2022

Att Renovera Badrum 6 Kvm Med Smarta Lösningar

Även om du har ett mindre badrum går det faktiskt att renovera badrum 6 kvm och göra det riktigt fint. Du kan till exempel ta hjälp av en byggfirma i Borås som gör jobbet åt dig. När du har ett lite mindre utrymme är bra förvaring A och O. Du kan till exempel sätta in höga skåp eller gömd förvaring. Då får du mer utrymme till dusch och toalett i badrummet.

Dränera Husgrund - Då Ar Det Nödvändigt Att Dränera
by Malin/ on 15 Feb 2022

Dränera Husgrund - Då Ar Det Nödvändigt Att Dränera

Att dränera husgrund är viktigt för husets livslängd och för att undvika mögel eller dålig lukt. Husgrunden kan påverkas av både regnvatten och grundvatten därför utför man en dränering för att leda bort vatten som trycker på huset från sidan eller underifrån, under marken. De hus som är byggda före 1980 har oftast en dålig dränering och då är det bra att se över funktionen. Anlita markarbete i Stockholm för att utföra en dränering runt huset.

Bra Att Tänka På När Du Ska Renovera Badrum
by Malin/ on 31 Aug 2021

Bra Att Tänka På När Du Ska Renovera Badrum

Går du och funderar på att renovera badrummet? Då finns det en hel del saker som kan vara bra att känna till. Första steget när du vill renovera badrum är att ha en bild om hur det färdiga resultatet skall se ut och givetvis lägga upp en budget. Den behöver inte vara exakt men på ett ungefär. Vet du vad du vill ha underlättar det både för dig själv och för eventuella hantverkare.

Så Enkelt Ar Det Att Lägga Marksten
by Malin/ on 06 Jul 2021

Så Enkelt Ar Det Att Lägga Marksten

Marksten är ett bra alternativ om du vill skapa en snygg gång, till exempel i din trädgård. Det är faktiskt väldigt enkelt att lägga marksten och när det väl är på plats krävs det väldigt lite underhåll. Det enda du vanligtvis behöver göra är att rensa bort ogräs som kan växa upp mellan stenarna. Du kan även vattna med jämna mellanrum. Vi på Stockholm Markarbete hjälper dig gärna om du inte vill lägga stenarna själv.

Välj Rätt Typ Av Markarbete Stockholm
by Malin/ on 01 Jun 2021

Välj Rätt Typ Av Markarbete Stockholm

Det finns väldigt många olika typer av markarbete som anpassas efter hur marken ser ut. Det kan till exempel vara dränering eller grävning för vatten. Därför är det viktigt att du anlitar en professionell fackman som kan se exakt vad din mark behöver. Vi på markarbete Stockholm kan göra en grundlig analys av din mark och komma fram till en lösning för just dig. Då får du ett professionellt utfört arbete.

Vad Ar Schaktning Inom Markarbete?
by Malin/ on 01 May 2021

Vad Ar Schaktning Inom Markarbete?

Det finns många olika typer av markarbete och ett av dem är schaktning. Då förbereder man mark för att det ska kunna gå att bygga på platsen på ett säkert sätt. Det är viktigt att man gör en plan och platt yta som håller för byggnation. Detta kräver mycket kunskap och ska helst göras av ett professionellt företag som är specialiserade på olika typer av markarbeten. Felaktigt utfört schaktningsarbete kan annars leda till framtida problem.

Markarbete Och Totalentreprenad
by Malin/ on 01 Feb 2021

Markarbete Och Totalentreprenad

Som ägare av en fastighet är markarbeten ett av de projekt gällande den egna bostaden som vi på Markarbete Stockholm rekommenderar att lägga ut, företrädesvis på totalentreprenad. Fördelarna med totalentreprenad vid markarbete är många: dels slipper man att själv agera projektledare både för hantverkarna på plats och för de underleverantörer som ska förse projektet med exempelvis material och dels kan planering och genomförande av arbetet drivas igenom på ett mer effektivt sätt.

Behov Av Dränering- Tecken På Fukt I Källaren
by Malin/ on 25 Nov 2020

Behov Av Dränering- Tecken På Fukt I Källaren

En dränering behöver genomföras om du börjar märka tecken på fukt i din källare. Vanliga tecken på fukt är unken lukt, mögel, fuktigt källargolv eller fuktfläckar på väggar och tak. Det är viktigt att agera vid misstanke om fukt i källaren för att minimera eventuella skador på fastigheten. Undvik kostsamma skador Om du drabbats av fukt i källaren hjälper vi dig gärna med dräneringen av din fastighet. Dränering är en förutsättning för att hålla husgrunden fri från fukt och på så sätt undvika allvarliga skador på fastigheten.

Dränering Av Ridbanor
by Malin/ on 01 Nov 2020

Dränering Av Ridbanor

Stockholmsregionen har flest ridklubbar och privatägda stall i hela landet. Med fyra årstider har alla dessa ridbanor dränering som behöver underhållas för att undvika skador orsakade av halka eller att någon trillar av. En väl underhållen bana har dessutom en längre säsong, vilket är mycket uppskattat av både hästar och ryttare. Speciellt hos de stall som inte har ridhus. Stockholm Markarbete kan hjälpa till med att dränera, inte bara runt en ridbana, utan även rakt över.

Schaktning - Grunden För Lyckade Byggnationer
by Malin/ on 11 Sep 2020

Schaktning - Grunden För Lyckade Byggnationer

Schaktning är ett måste innan man bygger något eller skall ordna till sin trädgård. Arbetet utförs av vår kunniga personal och ger en stabil grund att bygga på då ett välgjort underarbete är mycket viktigt och en förutsättning för att få ett bra resultat. Vad man gör vid en schaktning Vid en schaktning tar man bort övre marklagret till den nivå som krävs för ändamålet. Det är jordmassor, stenar, rötter mm.

Dränering - När Källaren Görs Om Till Boendeyta
by Malin/ on 01 Sep 2020

Dränering - När Källaren Görs Om Till Boendeyta

Att ha en bostad med god luft, utan fukt och som är lätt att hålla varm är vad de flesta önskar sig. En byggnad utsätts inte bara för vädret från utsidan, utan även från marken utmed väggarna på grunden och från stigande grundvatten underifrån. Husets dränering har i uppgift att avleda uppsamlat vatten, så det inte skapas fuktskador och mögel, och att hjälpa grunden att självtorka från den väta den naturligt utsätts för.

Vad Man Bör Tänka På Vid Planering Av Stenläggning
by Malin/ on 14 Aug 2020

Vad Man Bör Tänka På Vid Planering Av Stenläggning

Husägare som planerar för en stenläggning har en rad beslut att ta. Förutom den roliga idéprocessen för att skapa något unikt för fastigheten gäller det också att ha koll på funktion och utseende. Är det uteplats, innergård eller garageuppfarten som ska stenläggas? Val av material, struktur och mönster Materialen vid utförande av stenläggning kan variera och beror på vad det är för plats man önskar att stenlägga. De mest använda materialen är betong, sten och tegel.

Att Dränera Huset
by Malin/ on 16 Mar 2020

Att Dränera Huset

Är det så att du råkat ut för fuktproblem i ditt hus kan det vara en god idé att göra en dränering. Med hjälp av dräneringsmatta, platonmatta och dräneringsrör kan vatten ledas ut från huset på ett effektivt sätt och du slipper fuktskador. Dränering bör ske när det är som torrast väder, vilket är under sen vår eller tidig höst. Dränera inte i onödan Är det så att du har problem med fukt inomhus behöver du först och främst förvissa dig om att det inte handlar om en dålig dränering eller om det beror på annat.

Rengöra Marksten
by Malin/ on 11 Mar 2020

Rengöra Marksten

När vi på Markarbete Stockholm har lagt sten hos våra kunder är det viktigt att underhåll av dessa utförs regelbundet. Att göra rent marksten behöver inte vara så svårt. marksten får en beläggning av mossa eller alger och det får du lättast bort genom att rengöra med till exempel en högtryckstvätt som du fyller med lämpligt rengöringsmedel. Har du ingen högtryckstvätt går det bra att skura av plattorna med en skurborste eller en kvast.